12. syyskuuta 2012

Rocky Road

Minunkin oli aivan pakko kokeilla tätä taivaallista herkkua. Kaloreitahan ei sitten tämän herkun kohdalla kannata laskea. Alkuperäiseen australialaiseen ohjeeseen tulisi myös rusinaa puoli desiä, mutta itse jätin pois, kun rusinat eivät ole meillä suuressa suosiossa.

Rocky Road
600 g maitosuklaata
90 g vaahtokarkkia
2 dl pistaasipähkinöitä (cashew- tai pekaanipähkinöitä)
2 rkl oivariinia

Kuori pistaasipähkinät ja murskaa niitä hieman pienemmäksi. Paloittele vaahtokarkit. Sulata suklaa vesihauteessa, muista sekoittaa koko ajan ja varmista, ettei kulhoon vaan pääse vettä! Kun suklaa on lähes sulanut, lisää joukkoon oivariini ja sekoita hyvin. Heitä sekaan pähkinät ja vaahtokarkit, kaada koko seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita se jääkaappiin hyytymään. Meillä herkku oli valmista kolmen tunnin kuluttua. Leikkaa pieniksi annospaloiksi ja yritä olla syömättä kaikkea kerralla.

PS. Joku oli laskenut, että pellillisessä olisi 16000 kilokaloria.. Hups..

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...