31. maaliskuuta 2012

Lihamureke

Lihamureke meillä valmistuu aika lailla samalla ohjeella kuin lihapullatkin. Tänään tehtiin kuitenkin vähän erilaisempi lihamureke, sillä joukkoon pilkottiin kolmea eriväristä paprikaa. Jos haluat lihamurekkeesta perinteisemmän, jätä paprikat pois ohjeesta.
















Lihamureke
700g jauhelihaa
1 pussi sipulikeittoa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 kananmunaa
1,5 dl vettä
paprikamaustetta
mustapippuria
pizzamaustetta
1 rkl tomaattipyrettä
3 rkl sinappia
puolikas vihreä paprika
puolikas keltainen paprika
puolikas punainen paprika
1 punainen chili


















Laita sipulikeitto turpoamaan veteen kulhoon. Pilko sipuli, valkosipuli, paprikat ja chilit pieneksi silpuksi. Riko munat kulhoon, lisää myös jauheliha ja silputut kasvikset. Ripottele joukkoon kaikki mausteet sinappeineen päivineen. Sekoita hyvin. Voitele vuoka ja kaada taikina sinne. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia uunin alatasolla. Tarjoile perunamuussin, salaatin ja tsatsikin kera!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...