Tsatsiki
500g bulgarian jogurttia
3 valkosipulia
puolikas kurkku
mustapippuria
1 rkl hunajaa
0,5 rkl oliiviöljyä
suolaa
Raasta kurkku ja laita raaste lävikköön. Painele hieman lusikalla, jotta kurkkumehu saataisiin valutettua pois. Ripottele päälle suolaa, jotta kurkku itkettyy ja viimeisetkin mehut saadaan pois. Tällä välin pilko valkosipuli ja sekoita se jogurtin joukkoon. Lisää öljy, pippuri ja hunaja ja sekoita kunnolla. Lisää valutettu kurkkuraaste ja sekoita. Anna tsatsikin tekeytyä ainakin tunti jääkaapissa ennen tarjoilua! Mainio lisuke leivän päällä, salaatin kylkeen tai ihan vain sellaisenaan.
1 kommentti:
Yksi kaverini, joka on tuolta kreikanmaalta kotoisin, laittaa tsatsikiin vielä tilkan kreikkalaista viinietikkaa. Punaviinietikkakin käy, jos tuota kreikkalaista versiota ei ola saatavilla. Pippuri ei sen sijaan tähän hänen versioonsa kuulu.
Lähetä kommentti