16. heinäkuuta 2011

Marjapiirakka

Tämän piirakan taikinaohjetta käytän oikeastaan lähes kaikkiin makeisiin piirakoihin, ellei ole tarkoitus tehdä murotaikinaa. Tämä on ehkä helpoin ja nopein piirakka ikinä, jos uunissa paistamista ei lasketa mukaan, koko piirakan tekee viidessä minuutissa.

Marjapiirakka
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
150 g voita sulatettuna
1 dl vettä/maitoa/mehua
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
200-300 g marjoja, esim. mansikkaa, mustikkaa tai vadelmaa (tai kaikkia sekaisin!)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi ja kaada kaikki aineet (paitsi marjat) kulhoon. Sekoita varovasti mutta älä vatkaa, taikina menee muuten pilalle. Mitä vähemmän sekoitat, sen  kuohkeampi taikinasta tulee. Voitele piirakkavuoka ja kumoa taikina, levitä lusikalla. Taikinan kuuluu jäädä tarttuvaksi ja hieman sitkeäksi. Kaada marjat päälle ja paista uunissa 25-30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä 5-10 minuuttia uunin jälkeen ennen kuin tarjoilet. Kylkiäisiksi sopii hyvin jäätelö tai vaniljakastike.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...