22. heinäkuuta 2015

Karamellipossua pikaversiona

Long time no update! Tässä on ollut jos jonkinmoisia kiireitä välissä, muunmuassa valmistuminen tradenomiksi ja uudet työkuviot. Huono tekosyy, mutta minkäs teet. Nyt taas aikaa tuntuu riittävän, joten ehkä onkin siis aika herätellä tätäkin blogia eloon.

Olemme miehen kanssa käyneet pariin kertaan Farangissa syömässä ja olemme sitä kautta innostuneet aasialaisesta keittiöstä. No tätä ruokaa ei voi verrata mitenkään Farangin pöperöihin, mutta hyvää tämäkin oli! Inspiraatiota hain taas lukemalla muita blogeja, mutta enpä taas ottanut osoitetta ylös kun näitä aikaisemmin selailin.. Reseptin ainesosat tajusin vaan miehelle laittaa viestinä, jotta tietää mitä kaupasta tuo kotiin. Ja piti taas tuunailla muutenkin hieman.. Mutta, olkaat hyvät!


 












Karamellipossua pikaversiona

900 g porsaan kassleria tai ulkofilettä
2,5 rkl seesamiöljyä
2 kevätsipulia varsineen
2 isoa punaista chiliä
5 valkosipulinkynttä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
3 rkl fariinisokeria
3 rkl thaichilikastiketta
3 rkl osterikastiketta
4 rkl soijaa
puska korianteria

Silppua kevätsipulit, valkosipulit, chilit ja raasta inkivääri pannulle. Lorauta öljyt joukkoon. Poista lihasta isoimmat kalvot ja paloittele. Rasvaa saa jonkin verran jäädä lihaan, jotta se ei kuivu! Pistä pannu tulille ja kuullota rehuja pieni tovi. Lisää lihat ja soija ja paistele pinnat umpeen. Lisää kaikki muutkin ainekset ja kiehauta. Säädä levyä keskitasolle ja keittele kokoon puolisen tuntia, tai kunnes kastike muuttuu paksuksi karamelliksi. Silppua yksi puntti korianteria joukkoon ja sekoita. Keitä jasminriisit kylkeen ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...