25. maaliskuuta 2014

Porkkanalinssisosekeitto

Itse en ole perinteisen porkkanasosekeiton ystävä. Jostain syystä porkkana kypsennetyssä muodossa aiheuttaa minulle puistatuksia. Tämä ohje on kuitenkin sellainen, että porkkanakin uppoaa. Lisäksi linsseistä ja seesaminsiemenistä saa tähänkin ruokaan lisättyä proteiinia. Suosittelen kokeilemaan.

















Porkkanalinssisosekeitto
500 g porkkanaa
1,5 dl punaisia linssejä
1 dl seesaminsiemeniä
4 dl kookosmaitoa
5 dl vettä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso punainen chili
1 limen mehu
2 rkl hunajaa
1 tl punaista currytahnaa
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
suolaa
krutonkeja keiton päälle

Laita linssit runsaaseen veteen likoamaan. Kuori ja pilko porkkanat. Silppua sipuli ja valkosipulit. Halkaise chili ja poista siemenet, pilko silpuksi. Laita ainekset kattilaan ja kuullota oliiviöljyssä. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Huuhtele linssit vielä lävikössä huolellisesti ja lisää ne kattilaan. Lisää myös kaikki mausteet ja seesaminsiemenet. Kaada joukkoon kookosmaito ja vesi ja anna porista puolisen tuntia, kunnes linssit ja porkkanat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja tarjoa krutonkien kanssa.

22. maaliskuuta 2014

Tahmea suklaakakku

Päältä rapea, sisältä ihanan tahmea.. Todella helppo resepti, joka on myös nopea valmistaa. Tähän käy lisukkeeksi niin pähkinät, jämäsuklaat, kuivahedelmät tai mitä nyt ikinä keksitkään. Meiltä löytyi kaapista Fazerin tummaa suklaata pari riviä ja pari desiä hasselpähkinää, joten tällä kertaa ne pääsivät mukaan tähän ihanan tahmeaan suklaakakkuun.













Tahmea suklaakakku
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta (sitä aitoa, ei sokeroitua)
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g oivariinia
2 kananmunaa
1 vaniljatanko
3 tl sitruunamehua

2 riviä Fazerin tummaa suklaata
1 dl hasselpähkinää
kolmasosa tl karkeaa merisuolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, fariini- ja vaniljasokeri kulhossa hyvin sekaisin. Sen jälkeen sulata oivariini ja vatkaa sen joukkoon munat. Lisää muna-rasvaseokseen vaniljatangon siemenet ja sitruunamehu. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet, sekoita nuolijalla. Ota irtopohjavuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Vinkki; Rypistä leivinpaperi nyrkissäsi palloksi, sen jälkeen avaa ja asettele vuokaan. Näin se asettuu vuokaan mukaillen vuoan muotoja, eikä lähde karkuun.

Pilko hasselpähkinöitä (saa jäädä aika suuriksi paloiksi) ja pistä puolet taikinan joukkoon. Rouhi myös suklaa ja sekoita taikinaan. Kumoa taikina vuokaan, ripottele päälle suola ja vielä loput hasselpähkinöistä. Näin pinnalla olevat pähkinät paahtuvat herkullisiksi uunissa. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, jonka jälkeen anna vielä vetäytyä ja jäähtyä hetken verran. Tarjoile vaikka kylmän vaniljajätskin kanssa!

17. maaliskuuta 2014

Teriyaki-lohi ja paistetut nuudelit

Meillä on ollut meneillään nyt viimeaikoina joku aasialaisten makujen kausi. Tänään tuli kokeiltua uutta reseptiä, teriyaki-lohta ja paistettuja nuudeleita. Kala meni tietysti hieman ylikypsäksi, koska typerästi seurasin vain ohjetta. Ruokaa laittaessa ei pitäisi koskaan tehdä täysin ohjeen mukaan, koska kuitenkin raaka-aineissa on jo itsessään eroja. Toisen lohipalat ovat suurempia ja toisen taas rasvaisempia, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Joten olkaa te viisaampia ja kokatkaa sillä omalla intuitiolla. Mutta eipä siinä, maut olivat kuitenkin tässä ruoassa kohdillaan! Vähensin tähän ohjeeseen lohen paistoaikaa, joten jos teette suunnilleen samankokoisia lohikuutioita, voitte kokkailla ohjeen mukaan.

















Teriyaki-lohi
400 g lohta
1 dl teriyakikastiketta
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 rkl soijaa
2 rkl vettä
1 tl seesamiöljyä
2 rkl fariinisokeria

Tee loheen ristiviillot nahkaan asti, sen jälkeen leikkaa lohikuutiot irti nahasta. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää kalakuutiot. Marinoi jääkaapissa puolisentuntia. Asettele kuutiot pellille ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista kalapaloja 5 minuuttia, jonka jälkeen ota pelti uunista, sivele kaloihin loput ylijääneestä marinadista ja käännä uunin lämpötila 225 asteeseen ja grillivastukselle. Paista vielä toiset 5 minuuttia, jotta saat hyvän pinnan lohelle.

Paistetut nuudelit
200 g nuudelia
1 ruukku ruohosipulia
1 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl sweet chili saucea

Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä niin että ne juuri ja juuri pehmenevät (minuutti tai pari). Samalla kuumenna öljy pannussa ja heitä valutetut nuudelit joukkoon. Mausta soijalla ja sweet chili saucella ja lisää vielä silputtu ruohosipuli. Tarjoile teriyaki-lohen kanssa!

9. maaliskuuta 2014

Hunajaporkkanat uunissa

Todella helppo lisuke lähes mille tahansa liharuoalle. Yrteiksi monet käyttävät rakuunaa, itse laitoin tällä kertaa vaihtelun vuoksi timjamia, lisäksi ajattelin sen sopivan paremmin päivän pääruoan kanssa.
















Hunajaporkkanat uunissa
4 isoa porkkanaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia (tai muuta yrttiä)

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori ja pilko porkkanat suunnilleen samankokoisiksi paloiksi, laita ne uunivuokaan. Kaada niiden päälle hunaja ja ripottele mausteet, sekoita hyvin. Laita uuniin ensin 10 minuutiksi, sen jälkeen sekoittele ja kypsennä vielä 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.

1. maaliskuuta 2014

Omenainen possuwok

Tämä oli herkkua! Wokit on terveellisiä ja nopeita valmistaa. Tosin tähän wokkiin meni hieman enemmän aikaa, sillä lihaa kannattaa ehdottomasti marinoida vähintään puoli tuntia. Omenamehusta tuli ruokaan ihana makeus, kun taas soijasta suolaisuus ja valkoviinietikasta hapokkuus. Omanlainen sweet & sour -tyyppinen ruoka siis tämäkin.






















Omenainen possuwok
600 g porsaan sisäfilettä
2 punaista suippopaprikaa
225 g vesikastanjaa
240 g sokeriherneenpalkoja
1 prk säilykeananaspaloja
5 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
peukalon kokoinen inkivääri raastettuna
0,5 dl sweet chili saucea
2,5 dl omenamehua
4 rkl soijaa
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sitruunamehua
1 rkl ketsuppia
2 rkl maizenaa

Poista lihasta kalvot ja pilko pieniksi paloiksi. Silppua valkosipulit ja kuori ja raasta inkivääri. Sekoita omenamehu, soija, valkoviinietikka, sitruunamehu, ketsuppi, valkosipulit, inkivääri ja maizena, lisää lihat marinoitumaan. Pilko kasvikset. Kun lihat ovat marinoituneet tarpeeksi kauan, laita pannu kuumenemaan ja lisää öljyä. Wokkaa kasviksia 5 minuuttia, mausta ne swett chili saucella, jonka jälkeen lisää lihat marinadissaan. Kypsennä kuumalla pannulla toiset 5 minuuttia, jonka jälkeen anna hautua puolisen tuntia. Tarjoile jasminriisin tai nuudelien kanssa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...