30. maaliskuuta 2013

Tervattua BBQ-lammasta

Hyvää pääsiäistä kaikille! Syödäänkö teilläkin lammasta? Nyt on nimittäin löytynyt sellainen resepti, joka vie varmasti kielen mennessään. Jos siis ainekset löytyvät kaapista, niin kannattaa ehdottomasti valmistaa ne pääsiäislampaat tähän tapaan! Kiitos Onko nälkä? -blogin Chef Jonesille tästä aivan tajuttoman herkullisesta reseptistä. :)






















Tervattua BBQ-lammasta
1 kg lampaan lapaa
vettä
suolaa

Keitä lampaan lapaa noin tunti hyvinsuolatussa vedessä.

Terva-BBQ -kastike
1 dl vettä
2 dl paseerattua tomaattia
1 tl Chipotle chilijauhetta
2 lihaliemikuutiota
1 dl Coca Colaa
0,5 dl tervasnapsia
50 g voita
tuoretta rosmariinia
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
merisuolaa

Freesaa sipuleita oliiviöljyssä. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, lihaliemikuutiot ja chilijauhe ja anna kiehahtaa. Lisää loputkin ainekset voita lukuunottamatta. Kiehauta ja anna sen jälkeen porista miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia. Lopuksi vatkaa kylmä voi nokareina kastikkeen joukkoon. Kaada kastike lihojen päälle uunivuokaan.

Pistä liha uuniin 2 tunniksi 150 asteeseen. Sen jälkeen nosta liha vuuasta, kaada kastike kattilaan ja lisää 2 rkl fariinisokeria. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen hieman redusoitua. Kippaa lihat takaisin uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Pistä liha vielä uuniin 225 asteeseen noin 15 minuutiksi (vaikka vielä grillivastuksen alle), jotta saat herkullisen paistopinnan lihoihin.

Tarjoile vaikka kermaperunoiden kanssa, tai pistä pitaleivän väliin. Tästä jäi meillä vielä yli seuraavallekin aterialle, joten täytettyjä patonkeja ajattelimme kokeilla seuraavaksi.

27. maaliskuuta 2013

Pasta Limoncello

Tässäpä mainio pasta sitruunan ystäville. Itse käytin tällä kertaa pastaan valkkaria, limoncelloa kun ei kaapista enää löytynyt. Ensi kerralla pitänee kokeilla sitä siis! Niin ja tosiaan, tämä ruoka valmistui 15 minuutissa, eli taas yksi arjen pelastaja.




















Pasta Limoncello
10 kerää tagliatellepastaa
1 dl valkoviiniä tai 0,5 dl limoncelloa
1 sitruunan mehu
3 valkosipulinkynttä
iso punainen chili
ruukku persiljaa
2 dl raastettua parmesania
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
Chili Explosion -mausteseosta

Laita pasta keittymään. Pilko chili ja valkosipulit, kuullota pannulla oliiviöljyssä. Lisää valkoviini tai limoncello ja sitruunan mehu. Lisää kerma ja kiehauta. Raasta juusto ja silppua persilja. Valuta pasta ja heitä pannulle. Lisää parmesanraaste ja persiljasilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile valkoviinin tai limoncellon kera!

24. maaliskuuta 2013

Cajunkanaa

Mmmm... Mausteista kastiketta ja mehukkaita kanapihvejä. Tuo cajunkastike sopii loistavasti myös kesällä grilliruuan marinadiksi.

















Cajunkanaa
400 g kanan pihvejä (minuuttipihvejä, rintafileitä, paistileikkeitä, kaikki käy!)

1 tl korianterin siemeniä
1 tl fenkolin siemeniä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa, jauhettuna tai siemeninä
n. 10 kpl kokonaisia kuivattuja neilikoita
1 tl chilihiutaleita
1 tl sinappijauhetta (esim. Colman's)
1 tl timjamia
1 tl savupaprikaa
2 tl pizzamaustetta
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl fariinisokeria
1 kanaliemikuutio
1 dl tomaattipyrettä
0,5 dl sitruunan mehua
3 dl vettä

Paahda pannulla korianterin siemeniä, fenkolia, jeeraa, chilihiutaleita ja neilikoita. Kun pannulta lähtee hyvä tuoksu, kippaa mausteet mortteliin ja jauha tasaiseksi mausteseokseksi. Laita pannulle 2 rkl punaviinietikkaa ja anna vähentyä puoleen. Sillä välin lisää mausteseokseen sinappijauhe, savupaprika, timjami ja pizzamauste, sekoita hyvin. Lisää pannulle sitruunamehu, fariinisokeri, tomaattipyre, vesi ja kanaliemikuutio. Anna kiehahtaa kunnolla ja lisää mausteseos. Anna kastikkeen porista pannulla, kunnes noin puolet siitä on haihtunut.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita kanapihvit uunivuokaan ja kaada jäähtynyt cajunkastike päälle. Paista uunin keskitasolla pihvien paksuudesta riippuen 15-25 minuuttia. Tarjoile riisin kera!

20. maaliskuuta 2013

Teeleivät eli Scones

Aikaa meni 20 minuuttia ja leipä oli pöydässä. Mausta haluamallasi tavalla - silppua taikinaan vaikka tuoreita yrttejä tai käytä aurinkokuivattuja tomaatteja. Nämä ovat pelastaneet oman aamun monta kertaa, kun se paahtoleipäpussin sisältö onkin ollut jo homeessa. 






















Teeleivät eli Scones
3,5 dl neljän viljan hiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl pizzamaustetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
0,5 dl oliiviöljyä

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa hyvin, lisää maito ja öljy ja kääntele taikina sekaisin. Älä vatkaa, muuten taikinan rakenne tuhoutuu. Muotoile uunipellille joko pienempiä leipäsiä tai sitten kolme isompaa, pistele haarukalla ristikuvio keskelle ja paista uunissa keskitasolla. Pienempiä leipäsiä 10-15 minuuttia ja isompia 15-20 minuuttia. Tarjoile heti tuoreena erilaisten lisukkeiden kera.

17. maaliskuuta 2013

Curry naudanlihasta

Meillä syödään paljon mausteista ruokaa. Varsinkin erilaiset curryruuat ovat todella hyviä ja maukkaita, lisäksi ne myös valmistuvat kohtalaisen nopeasti. Tämä resepti toimii mainiosti myös niin, että korvaa naudan esimerkiksi kanalla tai porsaanlihalla.

















Curry naudanlihasta
400 g naudan paistisuikaleita
puolikas punainen paprika
15 cm pätkä purjoa
2 valkosipulinkynttä
1 iso punainen chili
3 rkl raastettua inkivääriä
4 dl chilitomaattimurskaa
4 dl kookosmaitoa
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
1 rkl ketsuppia
0,5 tl cayannepippuria
1 tl punaista currytahnaa
1 ruukku korianteria

Pilko paprika ja purjo paloiksi. Hienonna valkosipuli ja chili. Kuullota aineksia pannulla parisen minuuttia ja lisää liha, paista pinta umpeen. Raasta inkivääri joukkoon. Lisää tomaattimurska, suola, kurkuma, cayannepippuri ja currytahna. Anna poreilla noin 10 minuuttia. Lisää kookosmaito ja anna porista vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu korianteri ja tarjoile riisin kanssa.

16. maaliskuuta 2013

Paahdettuja kanan koipireisiä ja sitruksisia bombay-uunijuureksia

Kiitos Jamie Oliverille taas loistavasta reseptistä! Meiltä ei ihan kaikkia aineksia löytynyt kaapista, joten muokkasin ohjetta hieman.. Mutta niinhän se on, että parasta siitä ruuasta tulee, kun sen valmistaa omaan makuun sopivaksi. Ja tätä kokeillaan muuten varmasti uudelleen, varsinkin tuota uunijuuresosuutta. Eikä muuten ollut edes mitenkään hintava ruoka, koipireisien kilohinta taisi olla 2,15 €.. :)

















Paahdettuja kanan koipireisiä ja sitruksisia bombay-uunijuureksia
3 kpl kanan koipireisiä (meillä ne oli valmismarinoitu, ei haitannut)
3 isoa perunaa
1 iso bataatti
1 sitruunan mehu
2 rkl raastettua inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 tl kuminaa (en käyttänyt jauhettua)
4 rkl kuivattua korianteria
mustapippuria
suolaa

Kuori ja pilko perunat ja bataatti lohkoiksi. Laita lohkot kylmään suolaveteen ja pistä levylle lämpenemään. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kun vesi kiehuu, valuta vesi pois lävikössä ja kaada lohkot takaisin kattilaan. Lisää kaikki mausteet ja sekoita kunnolla. Lisää myös kanankoivet kattilaan jos ne mahtuvat ja pyörittele mausteseosta myös niihin. Asettele laakeaan uunivuokaan juurekset pohjalle ja kanankoivet päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin keskitasolla noin 60 minuuttia tai kunnes koivet ovat kypsiä. Kun pistät koipea haarukalla ja valuva neste on kirkasta, kana on kypsää.

14. maaliskuuta 2013

Kiinalanen appelsiinikana

Tässäpä taas yksi herkullinen kanaresepti muiden joukkoon. Lueskelin monia reseptejä ja yhdistelin niistä omaan makuun sopivan ohjeen. Monissa ohjeissa kana pitäisi uppopaistaa, mutta itse en jaksanut nähdä vaivaa - hyvää tuli näinkin!
















Kiinalainen appelsiinikana
450 g hunajamarinoituja kanan fileesuikaleita
2 kananmunaa
1,5 dl maizenaa
3 rkl seesaminsiemeniä

3 appelsiinin mehu
2 luomuappelsiinin raastettu kuori
2 rkl raastettua inkivääriä
1 iso punainen chili
1 rkl raastettua raakaa sipulia
3 valkosipulinkynttä
4 rkl soijaa
0,5 rkl kalakastiketta
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl sokeria

1 iso sipuli
3 dl kanalientä
mustapippuria
ruohosipulia
1 rkl maizenaa + 2 rkl vettä

Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Kaada kanat joukkoon ja varmista, että kananmunaa on kaikkialla. Voit valuttaa vaikka siivilällä ylimääräisen munan ja marinadin kanasiivuista. Pyörittele kanasuikaleet maizenassa.

Raasta appelsiinien kuori ja purista mehu. Sekoita pienessä kulhossa kuoriraaste, mehu, inkivääri- ja sipuliraaste, valkosipulisilppu, chili, soija, kalakastike ja valkoviinietikka. Anna tekeytyä jääkaapissa sillä aikaa kun paistat kanat.

Laita pannulle paljon oliiviöljyä ja odota, että se on kuumentunut. Paista kanoista nopeasti pinta umpeen ja paista puolikypsiksi. Lisää joukkoon seesaminsiemenet ja paahda minuutti. Siirrä kanat sivuun lautaselle.

Kuullota sipulia pannulla. Lisää mausteseos jääkaapista, kanaliemi, kanat ja mausta mustapippurilla. Tee maizenasta ja vedestä tahna ja lisää se pannulle. Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lieden lämpöä. Anna porista hiljalleen kunnes neste on redusoitunut kastikkeeksi ja kana on kypsää. Tarjoile riisin ja appelsiinilohkojen kanssa.

13. maaliskuuta 2013

Mörön mustikkamuffinssit

Mies leipaisi muffinssit ja itse autoin hieman mustikkamoussen tekemisessä - näistä tuli ehkä parhaimpia muffinsseja, joita olen koskaan syönyt! Työläs herkku tämä on, mutta on kyllä kaiken sen vaivan arvoinen! Ja koska mies teki suurimman työn, hän halusi myös saada kunnian nimetä tämän herkun.. :D 















Mustikkamousse
1 prk Mascarponea
2 dl kuohukermaa
100 g mustikkasurvosta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tomusokeria
3 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone-juusto, mustikkasurvos ja sokerit. Kääntele seos kermavaahdon joukkoon. Liuota liivatelehdet puoleen desiin kiehuvaa vettä. Jäähdytä hieman ja kaada ohuena norona mustikkamousseen. Sekoita varoen (jotta kermavaahdon kuohkeus säilyy) ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Mustikkasuklaamuffinssit
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200 g bulgarianjogurttia
100 g oivariinia
100 g survottuja mustikoita
100 g Fazerin Red Berries -suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri pienessä kulhossa. Sulata oivariini ja vatkaa bulgarianjogurtti joukkoon. Vatkaa myös munat joukkoon ja lisää mustikkasurvos. Siivilöi ja kääntele jauhot mukaan. Lisää vielä lopuksi suklaapalat. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Meillä tämä taikina riitti kuuteen muffinssiin.


Koristeluun
100 g pensasmustikoita

Irrota muffinsseista vuoka. Laita mustikkamousse pursotinpussiin ja pursota se muffinssien päälle haluamallasi tavalla. Koristele pensasmustikoilla. Mustikkamoussea jäi meillä hieman yli ja se kelpasi kyllä mainiosti aivan sellaisenaankin!

10. maaliskuuta 2013

Espresso Chocolate Chip Pecan Cupcakes

Meillä mies on nyt vihdoin tajunnut osaavansa leipoa ja onkin tosi innostunut siitä. Tänään oli vuorossa tällaista herkkua..

















Espresso Chocolate Chip Pecan Cupcakes
50 g pekaanipähkinöitä
0,5 dl espressoa
80 g suklaata
100 g voita tai margariinia
200 g bulgarianjogurttia
2 kananmunaa
4,3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Keitä espresso ja anna sen jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko pekaanipähkinät ja suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita toisessa kulhossa voi, munat, jogurtti ja espresso. Toisessa kulhossa sekoita jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot kosteiden ainesten joukkoon ja kääntele ainekset sekaisin. Kääntele lopuksi suklaa- ja pekaanipähkinäpalat taikinaan. Annostele taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.

Tulinen kanakeitto

Tässäpä mainio flunssanlievittäjä - tulinen kanakeitto. Chili avaa tukkoisen nenän, sitruunasta ja persiljasta saa paljon C-vitamiinia ja kuuma liemi auttaa kipeään kurkkuun. Ja tämä maistuu, vaikkei kipeänä olisikaan.
















Tulinen kanakeitto
2 litraa vettä
450 g hunajamarinoituja kanan fileesuikaleita
500 g perunaa
3 isoa porkkanaa
pala lanttua
1 sitruuna
iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
iso punainen chili
ruukku persiljaa
3 kanaliemikuutiota
Chili Explosion -mausteseosta
mustapippuria
cayannepippuria
paprikamaustetta
valkosipulijauhetta

Kuori ja pilko perunat, porkkanat, lanttu, sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota kattilan pohjalla oliiviöljyssä sipulia, valkosipulia ja chiliä. Paista kanasuikaleista pinta umpeen ja lisää mausteet. Purista joukkoon sitruunan mehu. Vinkki; purista leikkauspinta ylöspäin kämmentä vasten, näin mahdolliset siemenet jäävät sitruunaan. Lisää vesi, perunat, porkkanat, lanttu sekä kanaliemikuutiot. Anna porista kannen alla puolisen tuntia, riippuen minkä kokoisiksi pilkoit kasvikset. Pari minuuttia ennen valmistumista lisää vielä silputtu persilja antamaan makua keittoon.

8. maaliskuuta 2013

Dumle-banaanimuffinssit

Hyvää naistenpäivää! Minä pääsin tänään herkuttelemaan tällaisilla, mies leipoi! :)






















Dumle-banaanimuffinssit
25 kpl Dumlekarkkeja
2 banaania
200 g bulgarianjogurttia
100 g oivariinia
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pilko Dumlet kolmeen osaan. Muussaa banaanit haarukalla. Sulata voi kulhossa, lisää jogurtti, munat ja banaanisose ja sekoita kunnolla. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Siivilöi kuivat aineet kosteiden sekaan ja kääntele varovasti sekaisin. Kääntele myös Dumlet taikinan joukkoon. Annostele taikina muffinssivuokiin (täytä noin 2/3 osaa) ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...