30. marraskuuta 2012

Viljaporsaan ohutleikkeet ja juustoinen vihanneslisuke

Näitä viljaporsaan ohutleikkeitä löytyy aika usein meidän lähikaupasta -30 % tarjouksessa. Jos ruoka on tarkoitus syödä samana päivänä, niin tottahan toki näitä tarjouksia kannattaa hyödyntää, varsinkin näillä ruuan hinnoilla.Tähän tein kylkeen vielä perus perunamuusin, johon lisäsin ruohosipulia.




















Viljaporsaan ohutleikkeet
300 g viljaporsaan ohutleikkeitä
mustapippuria
Chili Explosion -maustesekoitusta
paprikajauhetta
3 rkl soijaa
1 rkl sinappia
1 tl tomaattipyrettä
1 tl valkoviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi

Ota leikkeet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Itse leikkasin ylimääräiset läskit pois reunoilta. Mausta leikkeet mustapippurilla, paprikajauheella ja Chili Explosion -mausteseoksella. Tee soijasta, sinapista, tomaattipyreestä, valkoviinietikasta ja pilkotusta valkosipulinkynnestä tahna ja sudi sitä lihojen molemmille puolille. Paista leikkeistä pinnat kiinni kuumalla pannulla, jotta leikkeestä ei tule kuivaa. Jatka kypsentämistä molemmilta puolilta noin 3-4 minuuttia.

Juustoinen vihanneslisuke
300 g Apetit Kartanon kasvikset (parsakaali, punainen paprka, keltainen porkkana)
100 g Bonjour valkosipulituorejuustoa
mustapippuria

Laita jäiset vihannekset kattilaan ja kypsennä 10 minuuttia. Lisää tuorejuusto ja mustapippuri, sekoita. Kun juusto on sulanut kasvisten joukkoon, lisuke on valmis.

28. marraskuuta 2012

Tandoorikanaa ja korianteriraita

Herkullista ruokaa Intiasta! Tätä mausteista ruokaa tasapainottaa mukavasti raikas korianteriraita. Tarjoile riisin kera. Ja jälleen kerran - helppoa kuin mikä..



















Tandoorikana
400 g kanan rintafileitä
200 g bulgarianjogurttia
1 dl Spice up! Tandooritahnaa
½ sitruunan mehu

Sekoita jogurtti, tandooritahna ja sitruunamehu kannellisessa rasiassa. Laita kanat marinoitumaan ainakin tunti ennen valmistamista. Lado rintafileet laakeaan uunivuokaan marinadeineen päivineen ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia kanan paksuudesta riippuen. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Korianteriraita
200 g bulgarianjogurttia
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku korianteria
1 rkl hunajaa
mustapippuria
suolaa

Pilko valkosipuli ihan pieneksi ja silppua korianteri, sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.

27. marraskuuta 2012

Juustoinen yrttikanapasta

Erittäin hyvää. Erittäin nopeaa. Tarvitseeko muuta sanoa?



















Juustoinen yrttikanapasta
400 g hunajamarinoituja kanan fileesuikaleita
8 kerää tagliatelle -pastaa
100 g Crème Bonjour Italialaiset yrtit -tuorejuustoa
100 g parmesan-juustoa
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 ruukkua persiljaa
1/3 ruukkua timjamia
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
Chili Explosion -mausteseosta
Pasta Basilico -mausteseosta
1 rkl Oivariinia

Laita pastavesi keittymään. Silppua yrtit ja valkosipulit, raasta parmesan-juusto. Laita tagliatellet keittymään (muista lisätä suola keitinveteen) ja samalla paista kana kypsäksi, mausta pippurilla, chili- ja pasta basilico -mausteella. Lisää pannulle tuorejuusto. Älä keitä pastaa aivan kypsäksi, se jatkaa kypsymistä vielä paistinpannulla. Ota noin desi pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta, lisää pannulle. Heitä joukkoon myös yrtit, valkosipuli ja parmesanraaste sekä oivariini. Pastan keitinvesi kokoaa ruuan yhteen, sen ansiosta kastike ja kaikki maut tarttuvat pastaan. Tarjoile ruoka välittömästi, äläkä unohda raastaa päälle parmesania!

20. marraskuuta 2012

Täytetyt pitaleivät

Tätä herkkua on tullut syötyä jokaisella Kreikan matkalla, jolla olen käynyt. Valitettavasti näillä kotimaasta löytyvillä raaka-aineilla ei pääse lähellekään sitä makuelämystä, minkä auringossa kasvaneet kasvikset ja aito tsatsiki saavat aikaan.. Mutta myönnettävä se on - hyviä näistäkin tuli!


Pitaleivät
4 kpl esipaistettuja pitaleipiä (voit toki tehdä itse)

400 g naudan paistisuikaleita
3 rkl soijaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
chili explosion -maustetta
mustapippuria
cayannepippuria

Tsatsikia

jäävuorisalaattia
puolikas punainen paprika
puolikas punasipuli
kurkkua
tomaattia

Tee lihalle marinadi soijasta, valkoviinietikasta, valkosipulista, sinapista, tomaattipyreestä ja mausteista. Marinoi lihoja vähintään tunti, yön yli tulee paras lopputulos. Tee tsatsiki ja laita se jääkaappiin maustumaan. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Paista lihoja 10 minuuttia oliiviöljyssä pannulla. Paista pitaleivät uunissa ja pilko kasvikset.

Leikkaa pitaleipä auki ja laita sisälle haluamasi määrä lihaa. Purista leipä kiinni ja paina kantta alaspäin, näin lihan mausteet ja mehut imeytyvät myös leipään. Laita pitaleivän väliin vielä kasvikset ja tsatsikia.

Naudan paistisuikaleiden sijaan voit toki käyttää myös esimerkiksi kanan fileesuikaleita.

19. marraskuuta 2012

Sitruunakakku

Tästä tuli oikein sitruunainen kuivakakku. Käy hyvin kahvipöytään ja tämä maistuu myös jäätelön kanssa.


Sitruunakakku
100 g oivariinia
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
200 g bulgarianjogurttia
2 tl leivinjauhetta
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 luomusitruunan kuori ja mehu

korppujauhoja kakkuvuoan jauhotukseen

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat, jogurtti, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kääntele jauhot taikinaan varovasti joukkoon, näin saat kuohkeamman kakun. Jauhota kakkuvuoka, kaada sinne taikina ja paista uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen tarjoamista.

7. marraskuuta 2012

Suklaa-pähkinäkakku


Olen jo monena päivänä himoinnut suklaakakkua. Tänään oli moinen leivottava, vielä kun sain miehenkin innostumaan mukaan puuhaan. Tuliaiseksi saadut saksanpähkinät päätyivät myös kakkuun.

Suklaa-pähkinäkakku
200 g oivariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl saksanpähkinöitä

Murskaa saksanpähkinät. Vatkaa oivariini ja sokeri vaahdoksi. Huomaa; jos sulatat oivariinin kunnolla, se ei vaahtoudu. Lisää munat yksitellen vatkaten. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keski-/alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...