17. toukokuuta 2011

Seepramuffinssit

Päätin pitkän tauon jälkeen leipoa jotakin makeaa. Tiikerikakkua ehdotettiin, mutta en millään jaksanut alkaa jauhottamaan kakkuvuokaa ja odottamaan lähes tuntia sen paistumista. Päätin tehdä muffinsseja. Lisäksi tiikerikakkua tarjotaan monessa paikassa ja sitä tulee usein syötyä, joten halusin hieman vaihtelua reseptiin. Tiikerimuffinsseista nämä eroavat sillä, että vaaleaan taikinaan on käytetty sitruunaa.

Seepramuffinssit
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
100 g voisulaa
2,5 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria

Taikinasta erotetaan 1/3 osa suklaataikinaa varten:
1 dl kaakaojauhetta

Lopputaikina:
3 rkl sitruunamehua

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat, kermaviili, voi, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää siivilän läpi jauhot, sokeri ja suola. Älä vatkaa, vaan kääntele jauhot taikinan joukkoon. Tässä kohtaa taikina menee helposti pieleen, nimittäin jos taikinaa vatkaa, muffinsseista tulee sitkeitä eivätkä ne kohoa kunnolla. Erota noin 1/3 osa taikinasta toiseen kulhoon ja kääntele joukkoon kaakaojauhe. Jos suklaataikinasta tulee liian paksua, voit hieman lorauttaa maitoa joukkoon. Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan 3 rkl sitruunamehua. Itse annostelin taikinat muffinssivuokiin niin, että laitoin pohjalle vajaa ruokalusikallisen vaaleaa taikinaa, sitten ruokalusikallisen tummaa ja päälle vielä vaaleaa. Muista, että muffinssit tosiaan kohoavat uunissa, joten jätä vähintään 1/3 osa tilaa. Itse sekoitin taikinoita vielä hieman puisella hammastikulla, jotta muffinsseista tuli hienomman näköisiä. Paista uunin keskitasolla 15-25 minuuttia. Muffinssien kypsyyden voi helposti testata siten, että työntää puisen hammastikun muffinssin keskelle. Mikäli tikkuun tarttuu taikinaa kun otat sen pois, muffinssi on vielä raaka sisältä. Kun taikina ei enää tartu tikkuun, muffinssit ovat valmiita.

Itse annoin seepramuffinssien jäähtyä ja vetäytyä vielä noin 20 minuuttia ennen syömistä. Näitä voi tarjoilla hyvin esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Meinasin ensin tehdä näille vielä kuorrutteenkin, mutta tomusokeri oli päässyt loppumaan. Joten se jääköön siis ensi kertaan.

9. toukokuuta 2011

Jauheliha-juustoraviolivuoka

Tämä ohje löytyi Pastellan lehtimainoksesta. Muokkasin sitä kuitenkin hieman omaan makuun sopivammaksi, alkuperäiseen ohjeeseen tuli mm. valmispastakastiketta. Tämä oli melko nopea ja helppo ruoka valmistaa, ja lisäksi tästä riittää taas pariksi päiväksi.

 














Jauheliha-juustoraviolivuoka
400 g naudan paistijauhelihaa
1 pkt juustopinaattiravioleja (250 g)
500 g yrttitomaattimurskaa
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
150 g juustoraastetta (esim. pizzajuusto)
½ kasvisliemikuutio
pippuria
Chili Explosion -maustetta
paprikajauhetta
ketsuppia
soijaa

Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä pannulla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ruskista jauheliha ja lisää soija sekä tomaattimurska. Heitä puolikas kasvisliemikuutio ja ketsuppia maun mukaan joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää loput mausteet ja anna kastikkeen keittyä hetki kasaan. Kun uuni on lämmin, sekoita raviolipastat, jauhelihakastike ja juusto öljyllä voidellussa vuuassa. Paista uunissa noin 20 minuuttia, jonka jälkeen ruoka on valmis!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...