12. tammikuuta 2011

Paella



















Paella
400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
4 valkosipulin kynttä
2 isoa tai 3 pientä sipulia
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 tomaatti
1 sitruunan mehu
3 dl riisiä
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl sahramia
paprikamaustetta
cayannepippuria
kurkumaa
mustapippuria
1 rkl soijaa

Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää kana ja paista se kypsäksi. Pilko paprikat ja tomaatti, pistä ne pannulle. Purista sitruunasta mehu, lisää vesi ja kanaliemikuutio. Heitä riisinjyvät paistoksen sekaan, lisää loput mausteet ja anna muhia kannen alla puolesta tunnista tuntiin. Mikäli pannu näyttää kovin täydeltä kanojen paistamisen jälkeen, ne voi ottaa erilliselle lautaselle siksi aikaa, kun kypsentää vihannekset ja laittaa riisin. Kun riisi on hieman turvonnut, kanat voi taas heittää takaisin. Moni syö paellansa myös äyriäisten kanssa ja söisin itsekin, mutta meillä mies on hieman ruokarajoitteinen merenelävien suhteen. Mikäli haluat, voit lisätä ruokaan vielä aivan loppuvaiheessa katkarapuja, simpukoita, mustekalaa.. Lista on loputon!

Tarkoitus oli vääntää kerralla useamman päivän ruuat, mutta kuinkas taas kävikään - meille jäi yksi onneton lautasellinen ruokaa jäljelle huomista varten.

10. tammikuuta 2011

Spagetti Bolognese

 

















Spagetti Bolognese
400 g naudan paistijauhelihaa
400 g chilitomaattimurskaa
0,5 dl vettä
0,5 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
puolikas punainen paprika
oreganoa
basilikaa
persiljaa
salviaa
mustapippuria
½ lihaliemikuutio
1 tl sokeria
paprikamaustetta
valkosipulijauhetta
chiliä

Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Paista naudan paistijauheliha kypsäksi ja lisää paprikakuutiot. Kaada joukkoon chilitomaattimurska (itse käytin rainbowta joka oli muuten hyvä, mutta vähän etikkainen) ja lihaliemikuution puolikas. Itse lisäsin myös puolisen desiä vettä ja hieman vehnäjauhoja suurusteeksi. Tämän jälkeen lisäsin mausteet ja annoin kastikkeen hautua ja keittyä kokoon noin puoli tuntia. Tällä välin keitin spagetit. Spagettien keitinveteen kannattaa lisätä pieni loraus öljyä, näin spagetit eivät takerru toisiinsa.

Mansikkabanaanipirtelö



















Mansikkabanaanipirtelö
1 banaani
3 dl mansikoita
1/3 l jäätelöä
1 dl maitoa

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarjoile kylmänä!

Pyttipannu

8 perunaa
4 sinappista lihapullaa
2 makkaraa
1-2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
paprikamaustetta
suolaa

Pese ja pilko perunat, silppua sipuli ja valkosipuli. Laita jälkimmäiset pannulle ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää perunat ja mausteet. Paista noin vartti ja lisää pilkotut makkarat ja lihapullat. Paista niin kauan, että makkara saa väriä ja tarjoile.

Paneroidut ahvenfileet, yrttiset uuniperunat ja sitruuna-aioli

Paneroidut ahvenfileet
4 ahvenfilettä per syöjä (n. 200g)
1 sitruuna
korppujauhoja
vehnäjauhoja
2 kananmunaa
sitruunapippuria
grillausmaustetta

Hiero fileiden pintaan sitruunapippuria ja ripottele grillausmaustetta päälle. Laita fileet kulhoon, ja purista sitruunasta mehu joukkoon. Itse annoin fileiden maata puolisen tuntia kulhossa, sillä välin kun tein perunat ja sitruuna-aiolin.

Kun fileet ovat maustuneet, pyöräytä ne ensin vehnäjauhossa, tämän jälkeen vatkatussa munassa ja vielä lopuksi korppujauhoissa. Paistoin fileitä noin 5 minuuttia, 2,5 minuuttia kummaltakin puolelta.


Yrttiset uuniperunat
4 perunaa per syöjä
oliiviöljyä
grillausmaustetta
timjamia
persiljaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
basilikaa

Pese ja pilko perunat lohkoiksi. Lisää mausteet ja yrtit ja paista perunoita pannulla noin 10-15 minuuttia, ja tämän jälkeen uunissa 220 asteessa 15-25 minuuttia.

Sitruuna-aioli
1,5 dl majoneesia
puolikas sitruuna
1 valkosipulin kynsi
sitruunapippuria

Sekoita majoneesin joukkoon noin 3 rkl sitruunamehua. Pilko joukkoon valkosipulin kynsi ja lisää sitruunapippuri. Laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta aioli saa maustua rauhassa.

1. tammikuuta 2011

Vohvelit

Saimme joululahjaksi isältä vohveliraudan, ja pakkohan sitä oli heti testata. Totesimme miehen kanssa saman tien, että kyseiselle aparaatille tuleekin paljon käyttöä! Teimme vohvelit Myllyn Paras -ohjeella, jota tosin hieman muokkasimme.

3 kananmunaa
4 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl sokeria
50 g voita tai margariinia

Vatkaa ainekset sekaisin ja anna taikinan vetäytyä noin tunti. Tämän jälkeen vaan vohvelirauta kuumenemaan ja paistohommiin! Tarjoilimme vohvelit mansikkahillon kera. Ensi kerralla pitää ostaa myös vanhan ajan vaniljajäätelöä.

Paholaisen hillo

Teimme joululahjaksi yhdessä miehen kanssa paholaisen hilloa. Kokeilimme tehdä sitä Dansukkerin ohjeella, mutta ensi kerralla laitan kyllä ihan omat mausteet.

800 g tomaatteja tai
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
6-8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Me käytettiin kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa. Kaadoin ne kattilaan ja saksin niitä pienempiin osiin. Tämän jälkeen pilkoin joukkoon paprikat, chilit ja valkosipulit, lisäsin mausteet ja keittelin puolisen tuntia, niin että koostumus muistututtaa enemmänkin kastiketta. Tämän jälkeen lisäsin vielä etikan ja hillosokerin, kiehautin nopeasti ja purkitin. Ilmeisesti lahja oli kovin pidetty, sitä nimittäin toivottiin heti lisää!

Lohipasta

300 g loimulohta
2 dl ruokakermaa
1 pkt mustapekkaa
1 sipuli
1 tl valkoviinietikkaa
sitruunapippuria
valkopippuria
mustapippuria
suolaa

250 g pinaattituorepastaa

Silppua ja kuullota sipuli. Lisää kerma ja mustapekka, sekoita hyvin. Lisää muut mausteet, ja anna hautua noin 5 minuuttia. Laita lohi joukkoon ihan pieninä paloina. Keitä pasta ja tarjoile!

Pätkiskakku

5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
1 prk bulgarian jogurttia
5 pätkistä
3 kananmunaa

Kuorrutukseen
1 levy Fazerin sinistä
50 g voita tai margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään yhdessä kulhossa ja loput ainekset toisessa. Lisää jauhoseosta vähän kerrallaan ja hyvin sekoittaen. Jauhota kakkuvuoka korppujauhoilla ja paista kakku uunissa 170 asteessa 45-50 minuuttia. Kun kakku on valmis, kumoa se vielä lämpimänä, ja kuorruta kakku sulatetulla suklaarasvaseoksella. Ja kaloreitahan ei tässäkään kakussa kannata seurata..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...