5. heinäkuuta 2014

Pähkinäpaneroitua kanaa, vadelmavalkoviinikastiketta ja ananassalsaa

Vihdoinkin se kesä alkoi noin lämpötilojenkin puolesta. Itse tykkään laittaa ruokaa myös hieman sesonkien mukaan, joten tänään ajatus lähti vadelmista. Tällainen lopputulos siitä syntyi - ja ai että kun oli taas hyvää!

















Pähkinäpaneroitu kana
800 g kanan rintafileitä
150 g crème fraîchea
2 rkl dijonsinappia
5 rkl hunajadijonsinappia
3 rkl silputtua tuoretta korianteria
puolikkaan limen mehu
0,5 tl suolaa
250 g hasselpähkinöitä

Sekoita crème fraîche, sinapit, korianteri, limen mehu ja suola. Laita kanat marinoitumaan. Tällä välin murskaa pähkinät vaikkapa morttelissa pieneksi muruksi. Tähän väliin kannattaa valmistella kastike ja tehdä ananassalsa. Kun nämä ovat valmiit, pyörittele kanafileet pähkinämuruissa. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista kanoista pinta, jotta pähkinöihin tulee hyvä paahtunut maku. Lado uunivuokaan ja kypsennä noin 30 minuuttia riippuen kanafileiden paksuudesta.

Vadelmavalkoviinikastike
350 g tuoreita vadelmia
0,5 l kuivaa valkoviiniä (itse käytin Espiritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer -nimistä valkoviiniä)
1 rkl soijaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl ruokosokeria
0,5 tl anchochilijauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl vettä
1,5 rkl maissijauhoa

Kiehauta valkoviini kattilassa vadelmien kanssa. Ota kulho ja hienosilmäinen siivilä ja siivilöi keitos 5 minuutin jälkeen, jotta vadelman siemenet jäävät siivilään. Kannattaa käyttää lusikkaa apuna, jotta saa vadelmat kastikkeeseen. Kaada kastikepohja takaisin kattilaan ja mausta sokerilla, suolalla, soijalla, chilillä ja balsamiviinietikalla. Tarkasta maku. Sekoita maizena (tai muu maissijauho) kylmään veteen ja lisää kastikkeeseen. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes kastike suurustuu.

Ananassalsa
1 tuore ananas
1 punasipuli
10 cm pätkä kurkkua
3 rkl silputtua korianteria
puolikkaan limen mehu

Poista ananaksesta kuoret ja kova keskiosa. Kuutioi ananas ja kurkku, silppua punasipuli ja korianteri. Sekoita kulhossa ja lisää limen mehu. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...