16. heinäkuuta 2014

Mausteista kanaa ja kvinoaa

Viimeaikoina ruokaa on täytynyt tehdä sillä ajatuksella, että siitä jäisi vielä seuraavallekin päivälle runsaasti. Poika on ollut isänsä kanssa kotona lomalla ja minä taas olen tehnyt töihin eväitä. Nyt vaan alkaa jo pikkuhiljaa ne iänikuiset uuniruuat tökkiä, joten halusin jotain ensinnäkin nopeaa, mutta mausteista ja samalla kuitenkin raikasta. Ja onnistuin - tuli tosi hyvää! Vaikka ainesosaluettelo on jokseenkin pitkä, oli ruuan tekeminen todella vaivatonta. Jos et halua tehdä niin isoa satsia kerralla, puolita aineksien määrä.














Mausteista kanaa ja kvinoaa
3 dl kvinoaa
vettä
0,5 limen mehu

800 g maustamattomia kanasuikaleita
1 punainen paprika
3 kevätsipulia varsineen
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
0,5 ruukkua korianteria
0,5 limen mehu
50 g parmesanjuustoa
1 rkl tomaattipyrettä
4 rkl soijaa
1 rkl valkoviinietikkaa
Kanan mausteseos:
2 tl ruokosokeria
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl mustapippuria
1 tl sinappijauhetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl smoky-paprikajauhetta
0,5 tl inkiväärijauhetta
0,5 tl maustepippuria
0,5 tl chipotlechilijauhetta
0,5 tl suolaa

Huuhtele kvinoaa tiheäreikäisessä siivilässä, kunnes se ei enää vaahtoa ja vesi on kirkasta. Laita vesi keittymään. Jauha kanan mausteseos morttelissa ja kaada kanasuikaleiden joukkoon, sekoita hyvin. Pilko paprika kuutioiksi, silppua sipulit ja valkosipulit. Silppua myös korianteri. Raasta juusto. Laita kvinoa keittymään ja keitä 15 minuuttia. Heitä paistinpannulle hieman oliiviöljyä ja perään paprika ja sipulit (älä kuitenkaan vielä kevätsipulin varsia). Kuullota niin, että paprikakin hieman pehmenee. Lisää kanat ja paista lähes kypsäksi. Lisää joukkoon tomaattipyre, soija, limen mehu ja valkoviinietikka. Valuta kvinoa ja mausta limen mehulla. Heitä kvinoa pannulle, samoin myös kevätsipulin varret, korianteri ja parmesanjuusto. Sekoita hyvin ja tarjoile ciabattan kanssa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...