17. toukokuuta 2014

BBQ Pulled Chicken - Nyhtökanaa BBQ-kastikkeessa

Pulled porkia eli nyhtöpossua on tullut tehtyä nyt jo sen verran usein, että päätinpä kokeilla tänään pulled chickeniä - nyhtökanaa. Barbequekastike tuntui tähän hetkeen sopivalta vaihtoehdolta. Hyvää tuli, kannattaa tätäkin kokeilla! Seuraavan kerran tätä pitää tunkaista hampurilaisen väliin. Voin kuvitella, että ananas ja mozzarella täydentäisi makuja kivasti.















BBQ Pulled Chicken
3 isoa kanan koipireittä
500 g paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pieni punainen chili
1 dl HP Smoked BBQ -kastiketta
2 dl Coca Colaa
3 rkl ruokosokeria
3 rkl worcesterkastiketta
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl mustapippuria
1 tl smoked paprikajauhetta
1 tl  valkosipulijauhetta
1 tl cayannepippuria
1 tl suolaa

Pilko sipuli ja silppua valkosipulit ja chili. Kuullota niitä padassa hetki, kaada päälle paseerattu tomaatti, tomaattipyre, kokis, HP- ja worcesterkastike. Kiehauta kastike ja lisää loput mausteet. Poista kanan koipireisistä nahka ja lado ne pataan niin, että liha peittyy kastikkeeseen. Hauduta uunissa 130 asteessa kaksi tuntia. Ota pata uunista ja nosta kanat kastikkeesta, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Revi kanan liha luista haarukoilla. Ota myös kastike talteen padasta. Siirrä nyhdetty kana takaisin pataan ja kaada kastiketta lihojen joukkoon niin, että ne eivät kuitenkaan ui kastikkeessa. Paista vielä ilman kantta uunin keskitasolla puolituntia. Tarjoile riisin tai uuniperunoiden kanssa tai iske pitaleivän tai hampurilaisen väliin!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...