7. syyskuuta 2013

Amerikkalaiset pikkuleivät

Tässä eräänä aamuna alkoi tehdä mieli jotain pientä makeaa aamukahvin seuraksi. Poika hyöri jaloissa, joten mitään kermakakkua ei ollut aikaa ruveta vääntämään. Näitä olikin hauska tehdä yhdessä pojan kanssa ja ai että miten hauskaa pienellä oli, kun käytin sähkövatkainta. Pienet on pienen ihmisen ilot. :) Tämä resepti oli siinäkin  mielessä hyvä, että taikinaa ei tarvinnut viilennellä jääkaapissa ennen keksien muotoilua. Vähän tosin taas muokkailin alkuperäistä ohjetta, kun meillä ei soodaa ollut. Näitä tulikin aikamoinen läjä!


















Amerikkalaiset pikkuleivät
225 g Oivariinia
0,5 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1 kananmuna
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata rasva ja vaahdota se sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa taikinan joukkoon. Taikinasta tulee todella paksua ja sen pitäisi olla saman tien työstettävissä. Jos taikina tuntuu liian notkealta, lisää jauhoja vähän kerrallaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta pieniä palloja pellille ja paina keskelle kuoppa - näin keksit eivät jää keskeltä raa'aksi. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, tämän jälkeen siirrä ne jäähtymään ritilän päälle. Älä paista keksejä kauempaa, muuten niistä tulee kivikovia.

6. syyskuuta 2013

Simppeli vuokaleipä

Tässä olisi taas mainio resepti itsetehdylle leivälle. Itse en oikein perusta siitä kaikesta vaivaamisesta ja käsien sotkemisesta, joten suosin näitä reseptejä, joissa ei juurikaan mitään tarvitse tehdä. Tämäkin valmistuu kätevästi muiden askareiden lomassa. Itse tekemiseen ei aikaa eikä vaivaa mennyt, mutta kohotteluun kuluikin aikaa sitten senkin edestä. Ja tämä toimii hyvin myös paahtoleipänä!





















Simppeli vuokaleipä
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 dl neljänviljanhiutaleita
6-8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita ainekset keskenään vaikka nuolijalla. Taikina saa jäädä löysäksi, ei haittaa ollenkaan. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla vähintään puoli tuntia. Öljyä/voitele paistovuoka ja siirrä taikina siihen. Anna taas kohota liinan alla vähintään toiset puoli tuntia. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja paista leipää 25-30 minuuttia uunin keskitasolla.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...