20. toukokuuta 2013

BBQ Pulled Pork tervattuna

Grillikausi on korkattu! Me ei saatu miehen kanssa vielä tarpeeksemme tästä niin taivaallisesta Terva-BBQ-soossista pääsiäisenä, joten sitä oli pakko testata hieman toisenlaisiinkin tarkoituksiin. Tästä tuli myös aivan täydellinen marinadi pulled porkille eli revitylle possulle, joka vielä lopuksi iskettiin grilliin saamaan makuun se viimeinen loppusilaus.





















BBQ Pulled Pork tervattuna
800 g porsaan kassleria
vettä
tuore rosmariinin oksa
mustapippuria
merisuolaa

Keitä lihaa tunti hyvinmaustetussa kiehuvassa vedessä.

Vielä kertaalleen terva-BBQ -kastike (jätetään se voi pois, possussa on rasvaa jo tarpeeksi)
1 dl vettä
2 dl paseerattua tomaattia
1 tl Chipotle chilijauhetta
2 lihaliemikuutiota
1 dl Coca Colaa
0,5 dl tervasnapsia
tuoretta rosmariinia
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
merisuolaa

Freesaa sipuleita oliiviöljyssä. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, lihaliemikuutiot ja chilijauhe ja anna kiehahtaa. Lisää loputkin ainekset voita lukuunottamatta. Kiehauta ja anna sen jälkeen porista miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia. Kaada kastike vuokaan lihan päälle.

Pistä liha uuniin 2 tunniksi 150 asteeseen. Sen jälkeen nosta liha vuuasta, kaada kastike kattilaan ja lisää 2 rkl fariinisokeria. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen hieman redusoitua.

Laita grilli kuumaksi, ota liha ja marinadi valmiiksi. Sivele mariadia lihan päälle samalla kun grillaat. Meillä liha oli juuri vielä sen verran kiinteää, että sen sai tosiaan pysymään kasassa yhtenä palana grillin päällä. Jos tästä meinaa tulla ongelma, marinoi liha kunnolla, kääri se folioon ja iske grilliin. Hyvää tulee varmasti niinkin!

Tähän kylkeen meillä oli vielä paahdettuja uunijuureksia, jotka saivat osansa tästä mahtavasta marinadista.

19. toukokuuta 2013

Nimipäivän pannukakku

Tänään vietetään Emilian päivää ja senpä kunniaksi päätettiin yhdessä miehen kanssa leipoa pannaria. Huomasin, että en ole ihan sitä omaa peruspannariohjettakaan täällä jakanut, joten pitää sekin tänne jossain vaiheessa laittaa. Tässä kuitenkin tällainen hieman erilaisempi versio, välillä on kiva saada jotain hieman erilaista! :) Komeasti kohosi kukkuloita tähän pannariin.


















Nimipäivän pannukakku
8 dl maitoa
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl fariinisokeria
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
75 g sulaa Oivariinia

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, suola ja sokerit, vatkaa hyvin. Lisää jauhot koko ajan vatkaten, lopuksi vielä Oivariinit sekaan ja sitten taikina turpoamaan noin puoleksi tunniksi. Uuniin asteita 200 ja paistoaika noin puolituntia keskitasolla, hyvä tulee. Tarjoile mansikkahillon, vaniljajäätelön, vaahterasiirapin, marjasurvoksen... ..tai melkein minkä vaan kanssa!

12. toukokuuta 2013

Kesäinen mansikkadrinkki

Hyvää äitienpäivää! Täällä aamu alkoi sillä, että oma poika herätti meidät omalla jokeltelullaan. Sain kauniita kukkia ja aamupalaksi mustikkapiirakkaa, sekä minttusuklaalattea tuolla Cupsololla keitettynä. Tämä onkin ensimmäinen äitienpäivä, josta pääsen itse nauttimaan. Hyvän iltaruuan päälle mies teki meille vielä tällaiset pienet jälkiruokadrinksut, melkein kuin mansikkamargaritat. On muuten sen verran hyvää ja kesäisen makuista, että kiertoonhan tällaiset ohjeet pitää pistää. :) Tarvitset blenderin, jolla voi myös murskata jäisiä marjoja. Tällä ohjeella tuli kaksi lasillista.






















Kesäinen mansikkadrinkki
250 g jäisiä mansikoita
0,5 dl vettä
1 rkl sokeria
2 rkl Cointreau -likööriä
2 rkl Finlandia lime -vodkaa

Laita mansikat ja vesi blenderiin ja aja sorbettimaiseksi. Lisää sokeri ja viinakset, sekoita kunnolla ja kaada laseihin. Tarjoile heti, ennen kuin ehtii sulaa kokonaan! :)

5. toukokuuta 2013

Pähkinäpasta

Voi hyvänen aika miten herkullinen pasta! Katselin taas jotain kokkausohjelmaa, jossa tehtiin pähkinäpastaa. Kyseiseen pastaan tuli hieman tylsästi vain cashewpähkinöitä ja juustonakin oli pelkkää parmesania, joten pitihän tätäkin reseptiä hieman tuunata. Tässä pastassa on paljon kaloreita, mutta eipä tätä tarvitsekaan joka päivä syödä. Kaloreiden lisäksi tämä ruoka on kuitenkin täynnä terveellisiä ja välttämättömiä rasvahappoja, kivennäis- ja hivenaineita sekä varsinkin lapsille tärkeää folaattia. Eli ehkä tätä nyt sitten voi syödä hyvällä omallatunnolla.. :) Niin, ja ostakaa sitten suolaamattomia pähkinöitä, muuten voi tulla aika överisuolaista.

















Pähkinäpasta
250 g tagliatelle -tuorepastaa
0,75 dl cashewpähkinöitä
0,75 dl pekaanipähkinöitä
1 dl saksanpähkinöitä
2 dl parmesanjuustoa raastettuna
100 g Viola Yrtti-pippuri -tuorejuustoa
2 limen puristettu mehu
pieni nippu tuoreita mintun lehtiä
mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl pastan keitinvettä

Laita pastavesi keittymään. Pistä pähkinät blenderiin ja hurauta muruksi. Pistä pasta keittymään. Lisää tuorejuusto, minttu, limen mehu, parmesanraaste, mustapippuri ja oliiviöljy blenderiin. Valuta pasta ja ota keitinvettä talteen. Pistä blenderi päälle ja lisää vettä, kunnes kastike on mielestäsi sopivan paksua. Pistä pastan keitinkattilaan hieman oliiviöljyä ja kuullota valkosipulia hetki. Heitä valutettu pasta ja kastike joukkoon ja sekoita hyvin. Nauti!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...