24. huhtikuuta 2013

Mausteinen broilerikiusaus

Kiusaukset ovat helppoja ja vaivattomia arkiruokia. Jostain syystä niitä tulee kuitenkin tehtyä jokseenkin harvoin, ehkä niiden yksitoikkoisen makumaailman takia? No, tässä olisi tällainen mausteisempi versio broilerikiusauksesta. Kannattaa kokeilla! Jos haluat tehdä pienemmän satsin, pistä määrät suunnilleen puoliksi.

















Mausteinen broilerikiusaus
450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 kg perunasipulisuikaleita
1 keltainen paprika
2 porkkanaa
1 purjo
3 valkosipulinkynttä
5 dl ruokakermaa
2 tl korianterin siemeniä
2 tl paprikajauhetta
3 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl vahvaa curryjauhetta
1 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl cayannepippuria
suolaa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pilko paprika, porkkanat, purjo ja valkosipulit sopiviksi paloiksi. Sekoita mausteseos morttelissa. Paista kanoista pinta umpeen ja mausta 3 teelusikallisella mausteseosta. Sekoita loput mausteet kerman joukkoon. Kaada kaikki ainekset vuokaan, kerma viimeisenä. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.

14. huhtikuuta 2013

Mansikka-murupaistos

Jos teilläkin on jäänyt vielä edellisen kesän mansikoita pakastimeen, nyt on oiva hetki hankkiutua niistä eroon! Kiitos Maistuis varmaan sullekin! -blogille ideasta, meillä ei vaan oikein mantelista niin välitetä, joten ohje muokkautuikin sitten lopulta täysin erilaiseksi kuin alkuperäinen.. Jos haluat ihan perinteisen makuista, jätä ohjeesta inkivääri ja kardemumma pois.
















Mansikka-murupaistos
400 g mansikoita
0,5 dl sokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl perunajauhoja
Pinnalle
1 dl neljän viljan hiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
100 g oivariinia sulatettuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata pakastemansikat ja valuta ylimääräinen neste pois. Raasta inkivääri. Sekoita mansikoiden joukkoon sokeri, inkivääri ja perunajauhot. Asettele mansikat paistovuuan pohjalle. Sekoita muruseoksen kuivat aineet kulhossa, lisää sulatettu oivariini ja sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Kaada mansikoiden päälle ja tasoita pinta, jonka jälkeen paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoile vanilijakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

7. huhtikuuta 2013

Munkkimuffinssit

Tällaisia oli valmiina tänään, kun suihkusta aamulla pääsin. Näitä pitää ehdottomasti tehdä vappuna, kun en varmaan taaskaan jaksa alkaa uppopaistelemaan.














Munkkimuffinssit
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
100 g oivariinia
1,7 dl maitoa
2 kananmunaa

Pinnalle
sulaa voita
kanelia
sokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Sulata oivariini, vatkaa joukkoon munat ja maito. Siivilöi ja kääntele kuivat aineet joukkoon. Annostele muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

Anna muffinssien jäähtyä ja poista vuoka. Voitele muffinssit sulalla oivariinilla ja sen jälkeen pyörittele kanelisokeriseoksessa.

4. huhtikuuta 2013

Sitruunainen suklaahippukakku

















Ei ehkä maailman kaunein tapaus tämä kyseinen kakku - mutta ajatushan se on tärkein. Mies taas innostui leipomaan, ja ai että kun oli herkullista. :)















Sitruunainen suklaahippukakku

Pohja
100 g suklaata
100 g oivariinia
2 dl crème fraîchea
3 kpl kananmunia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata oivariini ja vatkaa joukkoon crème fraîche ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoja vähän kerrallaan taikinaan, kääntele taikina sekaisin, älä vatkaa. Pilko suklaa sopivan kokoisiksi hipuiksi ja kääntele taikinan joukkoon. Kumoa taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Sitruunakuorrute
2 dl kuohukermaa
1 prk Mascarponea
4 rkl tomusokeria
0,5 dl sokeria
1 sitruunan mehu
3 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä noin 5min kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarponeen tomusokeri ja sokeri, yhdistä kermavaahdon kanssa. Lämmitä sitruunan mehu kattilassa lähes kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet. Jäähdytä nestettä hieman ja kaada ohuena norona muihin aineksiin, sekoita hyvin. Anna hyytyä kylmässä vähintään pari tuntia ennen kuin edes yrität pursottaa kakkua. Ja muista antaa kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin pursotat, kuorrute lähtee muuten aika liukkaasti karkuun kakun päältä. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...