16. marraskuuta 2013

Hirvipiirakka

Onneksi meilläkin löytyy metsästäjiä lähipiiristä, pääsemme mekin herkuttelemaan syksyisin riistalla. Tällä kertaa saatiin pari purkkia hirven nötköttiä. Se on hyvää jo ihan sellaisenaan vaikka ruisleivän päällä, mutta itse tykkään leipoa siitä usein piirakkaa. Jos teillä ei lähipiirissä näitä metsämiehiä ole, pitäisi ainakin isommista marketeista löytyä säilykelihaosastolta myös hirveä.
















Hirvipiirakka

Pohja:
100 g Oivariinia
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
1 tl paprikamaustetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata Oivariini ja lisää sen joukkoon muut ainekset. Vaivaa käsin taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen. Esipaista uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

Täytteet:
200 g hirven nötköttiä (puoli purkkia)
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
3 dl maitoa
150 g pizzajuustoa
2 tl mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia

Pilko vihannekset pieniksi paloiksi. Murenna myös nötkötti ihan pieneksi. Asettele täytteet esipaistetun piirakkapohjan päälle. Vatkaa munat ja maito sekaisin, lisää joukkoon mustapippuri ja timjami. Kaada munamaito täytteiden päälle. Ripottele pizzajuusto vielä piirakan päälle. Paista uunin keskitasolla puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...