11. marraskuuta 2013

Baileys-juustokakku

Vihdoin sain kuvan tästä luomuksesta ennen kuin se oli kokonaan pistelty poskeen! Tosin tälläkin kertaa kuva muistettiin ottaa vasta viimeisestä jäljellejääneestä palasta, pahoittelen siis ehkä hieman rumaa ulkomuotoa.. Tämä kakku on siis ollut pääosassa vuosia sitten omissa ylioppilasjuhlissani, oman pojan ristiäisissä ja monena jouluna äitini on tämän myös tilannut. Ja joka kerta kun tämä kakku on ollut tarjolla, on myös ohjetta sen tekemiseen tultu kysymään sankoin joukoin. Valitettavasti minulla ei ole enää mitään hajua, mistä olen aikanaan tämänkin ohjeen bongannut, mutta useasta eri lähteestä näyttäisi ohje nykyään löytyvän. Nyt vihdoin saan tämän reseptin tänne omaankin blogiin, eipä tässä olekaan hujahtanut kuin varmaan viitisen vuotta - tai jotain sinne päin.. Olkaa siis hyvät!
















Baileys-juustokakku

Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita

Murskaa keksit ihan pieneksi joko pussin sisällä kaulimella tai hurauta yleiskoneessa tai blenderissä tai vastaavassa härvelissä. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, kiinnitä reuna ja saksi ylijäävä leivinpaperi. Näin saat juuri sopivan kokoisen palan. Painele keksiseos irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin. Pohjaan voi käyttää myös halutessaan vaikka piparkakkuja näin joulun alla, toimii hyvin!

Täyte:
1 dl Baileysiä
500 g mascarpone-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2,5 dl tomusokeria
1 vaniljatangon siemenet
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita siihen joukkoon mascarpone, vaniljatangon siemenet ja tomusokeri. Sekoita hyvin, jotta tomusokeri ei jää paakuiksi. Kuumenna Baileys kattilassa. Jos haluat tästä lapsillekin sopivan version, kiehauta Baileys, näin alkoholi haihtuu pois. Puristele liivatelehdistä enimmät vedet pois ja liuota ne kuumaan Baileysiin. Vatkaa Baileys lopputäytteen joukkoon. Vatkatessa saa olla melko tehokas, ettei liivate hyydy kököiksi osuessaan kylmään täytteeseen. Kun olet sekoittanut koko massan huolellisesti, kaada se keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolmisen tuntia. Itse teen kakun yleensä jo edellisenä päivänä valmiiksi, näin se ehtii hyytyä hyvin yön yli. Koristele miten haluat, itse käytin tällä kertaa Wiener nougat crushia, kun sitä oli jäänyt edellisistä leipomuksista yli.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Baileysin määrä puuttuu...

Emilia kirjoitti...

Ohjeessa lukee, että 1 desilitra Baileysia. :) Kirjoitan määrät aina raaka-ainelistaukseen, josta ne voi tarkistaa itse valmistusohjeen yläpuolelta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...