27. kesäkuuta 2013

Kreikkalaiset fetalihapullat, limeriisi ja makeat chilikurkut

Me olemme lähdössä viikonlopuksi mökille viettämään miehen syntymäpäiviä. Tästä syystä jääkaappi pitää saada mahdollisimman tehokkaasti tyhjennettyä kaikista sinne jääneistä aineksista. Tällä kertaa menussa oli seuraavaa.. :)
















Kreikkalaiset fetalihapullat
400 g naudan paistijauhelihaa
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
2 isoa kevätsipulia
2 isoa punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta basilikaa
puoli kourallista tuoretta timjamia
hyppysellinen tuoretta minttua
2 tl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria
1 tl merisuolaa
200 g hyvää fetajuustoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko chili, valkosipuli ja kevätsipuli silpuksi. Silppua myös tuoreet yrtit ja laita ainekset kulhoon. Lisää loputkin ainekset, fetaa lukuunottamatta. Sekoita hyvin ja lopuksi murusta feta joukkoon. Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista uunin keskitasolla koosta riippuen 15-25 minuuttia.

Makeat chilikurkut
puolikas kurkku
0,5 tl soijaa
1,5 rkl sweet chili saucea
1 tl oliiviöljyä
1 limen mehu
0,5 iso punainen chili

Suikaloi kurkku. Itse käytin perunankuorimaveistä, sai vähän erilaista jälkeä. Jätä kurkun vetinen keskikohta käyttämättä. Laita kurkut kulhoon, pilko joukkoon chiliä ja purista limen mehu. Lisää vielä soija, sweet chili sauce ja öljy ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Limeriisi
2 dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
5 kaffir-limelehteä

Keitä riisit lihaliemessä. Purista joukkoon limen mehu ja lisää korianteri. Sekoita hyvin ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...