5. toukokuuta 2013

Pähkinäpasta

Voi hyvänen aika miten herkullinen pasta! Katselin taas jotain kokkausohjelmaa, jossa tehtiin pähkinäpastaa. Kyseiseen pastaan tuli hieman tylsästi vain cashewpähkinöitä ja juustonakin oli pelkkää parmesania, joten pitihän tätäkin reseptiä hieman tuunata. Tässä pastassa on paljon kaloreita, mutta eipä tätä tarvitsekaan joka päivä syödä. Kaloreiden lisäksi tämä ruoka on kuitenkin täynnä terveellisiä ja välttämättömiä rasvahappoja, kivennäis- ja hivenaineita sekä varsinkin lapsille tärkeää folaattia. Eli ehkä tätä nyt sitten voi syödä hyvällä omallatunnolla.. :) Niin, ja ostakaa sitten suolaamattomia pähkinöitä, muuten voi tulla aika överisuolaista.

















Pähkinäpasta
250 g tagliatelle -tuorepastaa
0,75 dl cashewpähkinöitä
0,75 dl pekaanipähkinöitä
1 dl saksanpähkinöitä
2 dl parmesanjuustoa raastettuna
100 g Viola Yrtti-pippuri -tuorejuustoa
2 limen puristettu mehu
pieni nippu tuoreita mintun lehtiä
mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl pastan keitinvettä

Laita pastavesi keittymään. Pistä pähkinät blenderiin ja hurauta muruksi. Pistä pasta keittymään. Lisää tuorejuusto, minttu, limen mehu, parmesanraaste, mustapippuri ja oliiviöljy blenderiin. Valuta pasta ja ota keitinvettä talteen. Pistä blenderi päälle ja lisää vettä, kunnes kastike on mielestäsi sopivan paksua. Pistä pastan keitinkattilaan hieman oliiviöljyä ja kuullota valkosipulia hetki. Heitä valutettu pasta ja kastike joukkoon ja sekoita hyvin. Nauti!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...