20. toukokuuta 2013

BBQ Pulled Pork tervattuna

Grillikausi on korkattu! Me ei saatu miehen kanssa vielä tarpeeksemme tästä niin taivaallisesta Terva-BBQ-soossista pääsiäisenä, joten sitä oli pakko testata hieman toisenlaisiinkin tarkoituksiin. Tästä tuli myös aivan täydellinen marinadi pulled porkille eli revitylle possulle, joka vielä lopuksi iskettiin grilliin saamaan makuun se viimeinen loppusilaus.





















BBQ Pulled Pork tervattuna
800 g porsaan kassleria
vettä
tuore rosmariinin oksa
mustapippuria
merisuolaa

Keitä lihaa tunti hyvinmaustetussa kiehuvassa vedessä.

Vielä kertaalleen terva-BBQ -kastike (jätetään se voi pois, possussa on rasvaa jo tarpeeksi)
1 dl vettä
2 dl paseerattua tomaattia
1 tl Chipotle chilijauhetta
2 lihaliemikuutiota
1 dl Coca Colaa
0,5 dl tervasnapsia
tuoretta rosmariinia
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
merisuolaa

Freesaa sipuleita oliiviöljyssä. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, lihaliemikuutiot ja chilijauhe ja anna kiehahtaa. Lisää loputkin ainekset voita lukuunottamatta. Kiehauta ja anna sen jälkeen porista miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia. Kaada kastike vuokaan lihan päälle.

Pistä liha uuniin 2 tunniksi 150 asteeseen. Sen jälkeen nosta liha vuuasta, kaada kastike kattilaan ja lisää 2 rkl fariinisokeria. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen hieman redusoitua.

Laita grilli kuumaksi, ota liha ja marinadi valmiiksi. Sivele mariadia lihan päälle samalla kun grillaat. Meillä liha oli juuri vielä sen verran kiinteää, että sen sai tosiaan pysymään kasassa yhtenä palana grillin päällä. Jos tästä meinaa tulla ongelma, marinoi liha kunnolla, kääri se folioon ja iske grilliin. Hyvää tulee varmasti niinkin!

Tähän kylkeen meillä oli vielä paahdettuja uunijuureksia, jotka saivat osansa tästä mahtavasta marinadista.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...