30. tammikuuta 2013

Savuporokeitto ruiskrutongeilla

Ah, miten taivaallisen hyvää keittoa! Käy hyvin pienempänä annoksena alkukeitoksi, mutta kyllä tällä helposti myös sai vatsansa täyteen.. Aivan mahtava ruoka näin kylmänä ja märkänä talvipäivänä.





















Savuporokeitto
100 g kylmäsavuporoleikkelettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoreita timjaminlehtiä silputtuna
200 g savuporotuorejuustoa
2,5 dl ruokakermaa
4 dl maitoa
1 rkl maizenaa
mustapippuria
suolaa (tarvittaessa)

Silppua sipuli, valkosipuli, poroleikkeleet ja timjaminlehdet. Kuullota niitä pannulla, kunnes sipuli on pehmennyt. Siirrä kattilaan ja lisää tuorejuusto, kerma ja 3 dl maitoa. Sekoita maizena desiin kylmää maitoa ja lisää sekin kattilaan. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta. Keitto on valmis tarjottavaksi, kun juusto on kunnolla sulanut joukkoon.

Ruiskrutongit
ruisleipää
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä

Silppua valkosipuli ja hiero se ruisleipään. Pilko ruisleipä kuutioiksi. Kaada pieni loraus oliiviöljyä pannulle ja kuumenna ruiskuutioita. Laita paahtuneet krutongit talouspaperin päälle jäähtymään, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Ripottele keiton pinnalle.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...