31. maaliskuuta 2012

Lihamureke

Lihamureke meillä valmistuu aika lailla samalla ohjeella kuin lihapullatkin. Tänään tehtiin kuitenkin vähän erilaisempi lihamureke, sillä joukkoon pilkottiin kolmea eriväristä paprikaa. Jos haluat lihamurekkeesta perinteisemmän, jätä paprikat pois ohjeesta.
















Lihamureke
700g jauhelihaa
1 pussi sipulikeittoa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 kananmunaa
1,5 dl vettä
paprikamaustetta
mustapippuria
pizzamaustetta
1 rkl tomaattipyrettä
3 rkl sinappia
puolikas vihreä paprika
puolikas keltainen paprika
puolikas punainen paprika
1 punainen chili


















Laita sipulikeitto turpoamaan veteen kulhoon. Pilko sipuli, valkosipuli, paprikat ja chilit pieneksi silpuksi. Riko munat kulhoon, lisää myös jauheliha ja silputut kasvikset. Ripottele joukkoon kaikki mausteet sinappeineen päivineen. Sekoita hyvin. Voitele vuoka ja kaada taikina sinne. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia uunin alatasolla. Tarjoile perunamuussin, salaatin ja tsatsikin kera!

Tsatsiki

Päivitystä blogiin pitkästä aikaa, melkein vuoden tauon jälkeen! Kiirettä on pitänyt ja tämä ruokien valokuvaaminen on jäänyt vähän vähemmälle, siksi en ole tätä blogia ehtinyt päivittää. Tässä kuitenkin tämä kreikkalaisen herkun resepti, olkaatten hyvät!

Tsatsiki
500g bulgarian jogurttia
3 valkosipulia
puolikas kurkku
mustapippuria
1 rkl hunajaa
0,5 rkl oliiviöljyä
suolaa

Raasta kurkku ja laita raaste lävikköön. Painele hieman lusikalla, jotta kurkkumehu saataisiin valutettua pois. Ripottele päälle suolaa, jotta kurkku itkettyy ja viimeisetkin mehut saadaan pois. Tällä välin pilko valkosipuli ja sekoita se jogurtin joukkoon. Lisää öljy, pippuri ja hunaja ja sekoita kunnolla. Lisää valutettu kurkkuraaste ja sekoita. Anna tsatsikin tekeytyä ainakin tunti jääkaapissa ennen tarjoilua! Mainio lisuke leivän päällä, salaatin kylkeen tai ihan vain sellaisenaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...