16. heinäkuuta 2011

Aurajuustotäytteiset kananrintafileet, grillattua ananasta, paprikaa ja makkaraa

Sain isältäni syntymäpäivälahjaksi OBH Nordican Kentucky BBQ 2000 -sähkögrillin, ja pakkohan sitä oli päästä heti testailemaan. Itse rakastan grilliruokaa ja voisinpa melkein sanoa, että se on yksi parhaimmista asioista kesässä. Grillailtiin paprikaa, tuoretta ananasta, makkaraa (tietysti) sekä aurajuustotäytteisiä kanan rintafileitä. Ja ai että tuli hyvää! Ananas ja paprika grillattiin ihan vain paloina, paprikat "nahkapuoli" alaspäin.

Aurajuustotäytteiset kananrintafileet
4 kpl kanan rintafileitä
1 pkt aurajuustoa
1 kynsi valkosipulia
paprikamaustetta
mustapippuria
suolaa

Leikkaa rintafileisiin puukolla taskut. Tässä kannattaa olla varovainen ja jo kaupassa valikoida mahdollisimman paksut fileet. Jos kävi köpelösti ja kanaan ei taskua saa mahtumaan, leikkaa filee pituussuunnassa kahtia, laita täytteet väliin ja kiinnitä puoliskot toisiinsa coctailtikuilla. Hiero kanan pintaan paprikamaustetta, pippuria ja suolaa, laita juusto ja valkosipuli väliin ja sitten grilliin! Paistoimme kanoja grillissä kaiken kaikkiaan varmaan 15min, jonka jälkeen siirsin ne vielä 100 asteiseen uuniin siksi aikaa, kun grillasimme makkarat ja vihannekset. Hyvää tuli!

Kesäinen vuohenjuustosalaatti ja maissipekonilisuke



















Kesäinen vuohenjuustosalaatti
1 pala vuohenjuustoa per syöjä
1 ruukku salaattia
1 granaattiomenan siemenet
1 appelsiini
loraus balsamicosiirappia

Huuhdo ja revi salaatti, kuori ja pilko appelsiini ja irrota granaattiomenasta siemenet. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen grillivastuksella. Paista juustoja 10 min pellillä ylimmällä tasolla tai kunnes juuston pinta on saanut kunnolla väriä. Kasaa annokset valmiiksi lautaselle, kaada juuston päälle vielä balsamicosiirappia.

Maissipekonilisuke
1 pkt pekonia rapeaksi paistettuna
maissia
1 prk smetanaa
mustapippuria
suolaa

Sekoita ainekset ja tarjoile. Suolaa ei tarvitse välttämättä ollenkaan, mikäli pekoni on hyvin suolattu.

Marjapiirakka

Tämän piirakan taikinaohjetta käytän oikeastaan lähes kaikkiin makeisiin piirakoihin, ellei ole tarkoitus tehdä murotaikinaa. Tämä on ehkä helpoin ja nopein piirakka ikinä, jos uunissa paistamista ei lasketa mukaan, koko piirakan tekee viidessä minuutissa.

Marjapiirakka
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
150 g voita sulatettuna
1 dl vettä/maitoa/mehua
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
200-300 g marjoja, esim. mansikkaa, mustikkaa tai vadelmaa (tai kaikkia sekaisin!)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi ja kaada kaikki aineet (paitsi marjat) kulhoon. Sekoita varovasti mutta älä vatkaa, taikina menee muuten pilalle. Mitä vähemmän sekoitat, sen  kuohkeampi taikinasta tulee. Voitele piirakkavuoka ja kumoa taikina, levitä lusikalla. Taikinan kuuluu jäädä tarttuvaksi ja hieman sitkeäksi. Kaada marjat päälle ja paista uunissa 25-30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä 5-10 minuuttia uunin jälkeen ennen kuin tarjoilet. Kylkiäisiksi sopii hyvin jäätelö tai vaniljakastike.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...