14. helmikuuta 2011

Omenapäärynäpiirakka

Pohja
125 g margariinia
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta


Pinnalle
1 iso omena kuutioina
1 iso päärynä kuutioina
20 g margariinia
2 tl kanelia
1 rkl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa huolella. Lisää leivinjauhe-vanilliinisokeri-jauho -seos, vältä tässä vaiheessa turhaa vatkaamista. Kaada taikina voideltuun vuokaan, halkaisijaltaan noin 24 cm. Levitä taikina pohjalle tasaisesti ja esipaista sitä uunissa 200 asteessa alatasolla 15 minuuttia. Valmistele tällä välin omena ja päärynä.

Sulata rasva paistinpannulla ja heitä omena- ja päärynäkuutiot paistumaan. Lisää sokeri ja kaneli ja paista kuutioita 5-10 minuuttia niin että ne pehmenevät. Ota pohja uunista ja kaada kuutiot päälle ja paista piirakkaa vielä 10-15 minuuttia kunnes se on kypsä.

Keksin tämän reseptin täysin hatusta. Kaupassa oli hedelmät tarjouksessa ja hamstrasin niitä kotiin melko paljon.. Johonkin nekin pitää käyttää etteivät ehdi pilaantua! Tarjoile piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Täytetyt paprikat

















4 punaista paprikaa
400 g naudan paistijauhelihaa
1,5 dl riisiä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
4 rkl valkosipulituorejuustoa
50 g juustoraastetta
2 lihaliemikuutiota
mustapippuria
pizzamaustetta
Santa Marian Chili Explosion -maustetta

Keitä riisit kypsäksi lihaliemessä. Pese paprikat ja irrota siemenkota ja kanta. Pilko valkosipulin kynsi ja sipuli ja kuullota niitä pannulla. Paista myös jauheliha kypsäksi, lisää mausteet ja sekoita riisin kanssa. Annostele jauhelihariisi-seosta paprikoiden sisälle kerroksittain tuorejuuston kanssa. Laita pinnalle lopuksi kerros juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...