24. marraskuuta 2010

Perinteinen lohikeitto

 Ainekset:
1-1½ litraa vettä
300g lohta
8 isoa perunaa
n. 10 cm purjoa
1 iso sipuli
2 kasvisliemikuutiota
1 laakerinlehti
10 maustepippuria (kokonaisena)
2 dl kermaa
sitruunapippuria
valkopippuria
2 rkl voita

Lisäksi:
ruohosipulia
tilliä

Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kasvisliemikuutiot ja laakerinlehti. Myös maustepippurit voit lisätä tässä vaiheessa - liemestä tulee maukkaampi. Silppua sipuli ja purjo ja lisää veteen. Kuori perunat ja pilko sopiviksi lohkoiksi. Lisää perunat keittoon ja anna kiehua n. 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat puolikypsiä. Irrota lohesta nahka ja leikkaa n. 2 cm kuutioiksi. Lisää voi ja lohikuutiot - voi antaa täyteläisemmän maun ja estää lohta kuivumasta. Kaada kerma keiton joukkoon varoen ohuena norona koko ajan sekoittaen, se saattaa juoksettua. Tämän jälkeen lisää sitruuna- ja valkopippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 min, jotta kala ja perunat ovat kypsiä. Jos haluat lisää makua, voit loppuvaiheessa lisätä keittoon tilliä ja ruohosipulia.

Nappasin ohjeelle pohjan pirkka.fi -sivustolta ja muokkasin sitä omaan makuun sopivaksi. Yleensäottaen en ole keittojen ystävä, mutta tämä oli niin hyvää, että oli pakko tehdä uudestaan. Suosittelen!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

säälittävän vähän lohta 8 perunaa kohti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...